Ribeye
Botermals rundvlees dat is gesneden uit het ribstuk van de lende. Dit vlees is goed dooraderd met vet, waardoor het éxtra veel smaak heeft.
Bereiding in de oven: Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi de Rib Eye aan beide zijden met zeezout en peper en bak in een hete koekenpan met een scheutje olijfolie rondom bruin. Leg de Rib Eye met het vet naar boven in een braadslede. Gaar in ongeveer 45 minuten, tot het vlees 50°C tot 55°C in de kern is. Laat afgedekt met aluminiumfolie nog 15 minuten nagaren.
Bereiding op de barbecue: Haal de ribeye 30 minuten van te voren uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Bestrooi het vlees met zout en peper en eventueel andere kruiden. Breng de barbecue tot minimaal 100°C en schroei het vlees in het midden aan beide kanten dicht. Leg het stuk vlees vervolgens aan de zijkant. Laat langzaam garen in 1-1,5 uur tot de kerntemperatuur ongeveer 55°C bereikt voor een medium rare ribeye. Laat onder aluminiumfolie nog 20 minuten rusten.