- Combineer
Combineer de verschillende kleuren servies. Begin met een placemat en/of glazen onderbord. Plaats hierop een groen diner bord met daar bovenop een wit ontbijtbord. Maak het af met weer een groen gebaksbordje en hier bovenop een wit kommetje.
- Glazen
Zet de glazen alvast op tafel. Twee wijnglazen, één voor rood en één voor wit, en een waterglas en je tafel ziet er nog luxer uit! Plaats de wijnglazen boven het mes en het waterglas hier schuin onder.
- Bestek
Gebruik bij meerdere gangen per gang nieuw bestek. De verschillende maten lepels, messen en vorken geven je meteen het gevoel alsof je in een luxe 5-sterren restaurant gaat dineren. Rechts van het bord liggen altijd de messen met de snijkant naar het bord en aan de buitenkant de lepels. Links liggen de vorken en boven het bord het dessertbestek met het lepeltje naar rechts en het vorkje naar links. Je werkt altijd van groot (tegen het bord aan) naar klein.
- Finishing touch
Geef de gedekte tafel een finishing touch door bijvoorbeeld (hoge) kaarsen te plaatsen. Hierdoor ontstaat er warmte en sfeer. Gebruik een etagère om hoogte te creëren, strooi glitters of slingertjes over de hele tafel en gebruik mooie servetten. Ook leuk om de servetten in mooie vormen te vouwen.
- Naamkaartjes
Maak voor iedereen een naamkaartje. Schrijf naast de naam ook een leuke boodschap of wens op, een leuke manier om het diner te openen.