Gegrilde kip

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilets
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie
  • 1 eetlepel Verstegen kipkruiden
  • 450 gram krieltjes (koelvers)
  • 1 theelepel g’woon kerriepoeder
  • 1 theelepel g’woon paprikapoeder
  • 20 gram amandelschaafsel
  • honing-mosterddressing (kant-en-klaar)
  • 300 gram spinazie (panklaar)
  • 1 rode ui (in dunne ringen)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfiletsin gelijke stukken en sla ze iets platter.
  2. Meng de helft van de olie met de kipkruiden en bestrijk de kip Schud de krieltjes op een bakplaat om met de kerrie, paprikapoeder en een snuf zout. Meng alles goed met de rest van de olie.
  3. Rooster de krieltjes hoog in de oven in circa 20 minuten knapperig. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  4. Verhit een grillpan en gril hierin de kipfiletsom en om in 10-15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte. Meng de dressing naar smaak met de spinazie en uienringen en maal wat zout en peper erover.
  5. Bestrooi de salade met de amandelen en serveer met de gegrilde kipfilet en kerriekrieltjes.