sticky chicken

Ingrediënten

  • 2.5 eetlepel Go-Tan sriracha
  • 3.5 eetlepel Go-Tan sojasaus
  • 4 teentjes knoflook (fijngeperst)
  • Stukje verse gember (fijngehakt)
  • 6 eetlepels g'woon heldere bloemenhoning
  • 2 eetlepel g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 kg Gulden Hoeve scharrel kipdijlapjes (in blokjes)
  • Bosje bieslook (fijngehakt)
  • 400 gram gewassen sperziebonen
  • 250 gram g'woon witte rijst
  • Verstegen zout en peper

Bereiden

  1. Zet kokend water op voor sperziebonen. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Meng de sriracha, sojasaus, knoflook, gember en honing goed door tot een mooie saus.
  2. Kook vervolgens de sperziebonen in ongeveer 12 minuten beetgaar. Verhit in de tussentijd de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de kipdijlapjes rondom bruin.
  3. Voeg de saus toe aan de pan. Zet het vuur weer hoger, zodat de saus blijft pruttelen en kan indikken. Roer de kipdijlapjes goed om, zodat er een mooi laagje om de kip heen blijft zitten.
  4. Breng op smaak met de bieslook en eventueel peper en zout naar smaak. Serveer de rijst met de sperziebonen.