Quesadilla's

Ingrediënten

  • 4 tortillawraps (volkoren)
  • 1 Gulden Hoeve gerookte kipfilet
  • 1 bosui (in ringen)
  • 100 gram g'woon zwarte bonen
  • 1 tomaat (in blokjes)
  • 50 gram Melkan geraspte kaas
  • 1 eetlepel g'woon olijfolie traditioneel

Voor de avocado-dip

  • 2 avocado's (eetrijp)
  • 125 gram Melkan zure room
  • 1 teentje knoflook (fijngeperst)
  • 0.5 rode peper (fijngehakt)
  • Verstegen zout en peper

Bereiden

  1. Beleg 2 tortillawraps met de gerookte kipfilet, bosui, bonen, tomaat en geraspte kaas. Dek af met nog een tortilla.
  2. Verhit 2 koekenpannen, verdeel de olie in beide pannen en bak hierin de quesadilla's circa 8 minuten, totdat de kaas is gesmolten. Keer halverwege voorzichtig om.
  3. Schil de avocado en haal de pit eruit. Prak in een kom de avocado, zure room en knoflook tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak de rode peper toe. Snijd de quesadilla's in punten en serveer met de avocado-dip.