Week 200 gram rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauwwarm water.
Giet de rijstnoedels na 30 minuten af. Breng ongeveer 150 ml water aan de kook in een steelpan. Voeg de rijstnoedels toe wanneer het water kookt. Meng dit goed en verwarm ongeveer 2 minuten goed door totdat de noedels zacht zijn (ze worden in een later stap nog verder gegaard).
Snipper de ui. Verhit een (wok)pan op het vuur. Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de rode ui aan. Voeg na ongeveer 1-2 minuten de garnalen toe en bak dit totdat de garnalen roze zijn (afhankelijk van de grootte ongeveer 5-10 minuten).
Voeg de noedels ende pad thai pasta toe aan de pan met garnalen. Meng dit goed en verwarm het geheel ongeveer 2 minuten goed door of totdat de noedels zacht zijn. Voeg wat water toe wanneer de noedels na 2 minuten nog zacht genoeg zijn om het geheel nog iets langer door te verwarmen.
Was de taugé en snij de lente-ui in ringen. Schuif de noedels naar één kant van de pan en breek de eieren open op de lege plek. Roer de eieren en meng dit goed door de noedels. Voeg als laatste de taugé en de lente-ui toe en meng dit goed (niet te lang verwarmen, zodat deze laatste ingrediënten lekker knapperig blijven.
Maak de kommen op. Schep de pad thai in de kommen en strooi hier de gemalen geroosterde pinda’s en wat gesneden bieslook overheen. Eventueel kun je wat extra textuur aan je gerecht toevoegen met de gefrituurde uitjes en wat extra verse taugé.