Dek de komkommer af met een stuk vershoudfolie en sla een paar keer flink erop met een deegroller of vijzelstamper, tot de komkommer scheurt en het vruchtvlees licht gekneusd is.
Snijd de komkommer in stukjes en doe in een kom. Voeg de oregano, knoflook, azijn, suiker en 3 eetlepels olijfolie toe en schep goed door. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
Verkruimel de feta boven de yoghurt en pureer met de staafmixer.
Scheur de pitabroodjes in grove stukken. Verhit de resterende olie in de koekenpan en bak hierin het pitabrood krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de tomaat en ui in een grote schaal om met de olijven en gemarineerde komkommer. Maal wat zout en peper erover en bestrooi met de pitacroutons. Lepel wat fetaroom op de salade en bestrooi met de munt. Serveer met de rest van de croutons en fetaroom.