pasta pesto

Ingrediënten

  • 500 gram Grand'Italia penne traditioneel
  • 1 pot Grand'Italia pesto alla Genovese
  • 400 gram cherrytomaten
  • 300 gram Gulden Hoeve kipfilet (in blokjes)
  • 1 grote courgette (in plakjes)
  • 1 gele paprika (in blokjes)
  • 1 eetlepel g'woon olijfolie traditioneel
  • 15 gram verse basilicum (fijngehakt)
  • 40 gram Parmiggiano Reggiano (geraspt)

Bereiden

  1. Kook de pasta in kokend water circa 11 minuten, zodat deze 'al dente' blijft. Bak de courgette en paprika in een hapjespan totdat ze goudbruin zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tros cherry tomaten ine en ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tomaten circa 10 minuten in de oven.
  3. Meng de penne met de pesto alla Genovese. Voeg vervolgens de kip, paprika, courgette en de helft van de cherrytomaten (zonder takjes) toe. Bewaar de andere helft van de cherrytomaten voor de garnering.
  4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een trosje cherrytomaten, verse geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.