cheesecake

Ingrediënten

  • 175 gram g'woon kandijkoek
  • 50 gram g'woon margarine
  • 600 gram Karwendel Frischa verse kaas (op kamertemperatuur)
  • 100 gram Van Gilse suiker
  • 1 zakje RUF vaniline suiker
  • 3 scharreleieren maat L (op kamertemperatuur)
  • 300 ml crème fraîche (op kamer temperatuur)
  • 1 eetlepel Duryea maïzena

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Vet de springvorm in en bedek met bakpapier.
    Maak de kandijkoekjes fijn met een keukenmachine. Smelt de margarine in
    een pannetje en meng met de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels over de
    boden en druk aan met een lepel, zet de taartvorm even in de koelkast om op
    te stijven.
  2. Meng vervolgens de roomkaas, suiker, vaniline suiker en eieren in een kom.
    Voeg de crème fraîche en maïzena toe. Haal de taartvorm uit de koelkast en
    verdeel de vulling over de bodem en bak de cheesecake in circa 50 minuten
    gaar en goudbruin.
  3. Laat de taart na het bakken afkoelen in de springvorm en laat minimaal 6 uur
    opstijven in de koelkast.