Gehaktballetjes op bietenstamppot

Ingrediënten

  • 300 gram Mager rundergehakt
  • 600 gram Vomar Kruimige aardappels (geschild)
  • 300 gram Bio + rode bieten gekookt
  • 1 eetlepel Verstegen gehaktkruiden
  • 1 snee witbrood
  • 1 eetlepel curryketchup
  • 1 Granny Smith appels
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 eetlepel Melkan ongezouten boter

Bereiden

  1. Kook de aardappels in water met zout. Kneed intussen het gehakt met de kruiden, broodkruim en curry en rol balletjes ervan. Zet in de koelkast.
  2. Voeg na circa 15 minuten kooktijd de blokjes appel en biet toe aan de aardappels. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
  3. Giet de aardappels, bietjes en appel af en schep terug in de pan. Laat uitstomen en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gehaktballetjes.