Vega kapsalon
Ingredienten
- 4 pitabroodjes
- 2 pakken Vivera vegetarische shoarma
- 2 zoete aardappelen
- g'woon knoflooksaus
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1/2 ijsbergsla
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 6 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
- snufje zout
Bereiden
- Snijd de ijsbergsla en was deze. Snijd de rode ui in ringen en de tomaten in partjes. Boen de zoete aardappelen goed schoon en snijd in mooie frieten. Kook de frieten ongeveer 5 minuten, controleer tussendoor of ze niet te zacht worden. Giet ze af en spoel ze koud af, zodat ze niet meer doorgaren. Dep droog met een
schone doek. - Bak de zoete aardappelen in een koekenpan in 4 eetlepels olijfolie tot ze knapperig zijn. Bestrooi de frieten met wat paprikapoeder en zout. Bak de plant shoarma in 2 eetlepels (olijf)olie tot de stukjes bruin en knapperig zijn. Verwarm de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de broodjes open en besmeer met een dun laagje knoflooksaus. Verdeel hierover de sla, uienringen en tomaat. Leg hierover de zoete frieten en uiteindelijk de plant shoarma. Maak het geheel af door nog een lepel knoflooksaus over de plant shoarma te druppelen.