Vega snacks

Vega kapsalon

Ingredienten

  • 4 pitabroodjes
  • 2 pakken Vivera vegetarische shoarma
  • 2 zoete aardappelen
  • g'woon knoflooksaus
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1/2 ijsbergsla
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 6 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • snufje zout

Bereiden

  1. Snijd de ijsbergsla en was deze. Snijd de rode ui in ringen en de tomaten in partjes. Boen de zoete aardappelen goed schoon en snijd in mooie frieten. Kook de frieten ongeveer 5 minuten, controleer tussendoor of ze niet te zacht worden. Giet ze af en spoel ze koud af, zodat ze niet meer doorgaren. Dep droog met een
    schone doek.
  2. Bak de zoete aardappelen in een koekenpan in 4 eetlepels olijfolie tot ze knapperig zijn. Bestrooi de frieten met wat paprikapoeder en zout. Bak de plant shoarma in 2 eetlepels (olijf)olie tot de stukjes bruin en knapperig zijn. Verwarm de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Snijd de broodjes open en besmeer met een dun laagje knoflooksaus. Verdeel hierover de sla, uienringen en tomaat. Leg hierover de zoete frieten en uiteindelijk de plant shoarma. Maak het geheel af door nog een lepel knoflooksaus over de plant shoarma te druppelen.

Vega dubbele burger

Ingredienten

  • 4 Vivera plantaardige burgers
  • 4 volkoren hotelkadetten
  • 40 gram rucola
  • 4 plakjes cheddar
  • 1/2 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 aubergine
  • 4 bosuitjes
  • 1/2 sjalotje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 4 Skewers
  • Drogheria peper en zout

Bereiden

  1. Snijd de courgette en aubergine in de lengte in dunne plakken. Halveer de rode puntpaprika en verwijder de pitjes. Maak de bosuitjes schoon door de kontjes te verwijderen en het donkergroene gedeelte fijn te snijden. Besmeer alle groenten met een beetje olie en gril op een hete grilplaat tot ze gaar zijn en bestrooi met wat peper en zout.
  2. Snipper het sjalotje fijn en roer door de mayonaise. Snijd de kadetten overdwars in twee helften en gril de helften even tot ze goud/bruin kleuren. Besmeer het brood met een beetje uienmayonaise. Verdeel hierover de rucola en de gegrilde groenten.
  3. Bak de burgers in een koekenpan in wat olie tot ze mooi bruin zijn. Bedek iedere burger met een plakje cheddar en laat deze even kort smelten.
  4. Leg de burgers op de gegrilde groenten en stapel een mooi broodje van het geheel. Houd alle ingrediënten op zijn plek met een lange prikker.

Wrap met falafel en zelfgemaakte tzaziki

Ingredienten

  • 2 pakken Vivera plantaardige balletjes
  • 4 tortillawraps
  • 2 eetlepels kleine zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • Scheutje g’woon olijfolie traditioneel

Ingrediënten voor de tzaziki:

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Maak eerst de tzaziki door de ingredienten door elkaar te mengen. Bak de falafel in wat olijfolie bruin. Snijd de tomaten en ui in halve ringen.
  2. Verwarm de wraps even licht in een grote koekenpan om de wrap soepel te maken, zodat je hem
    goed kan rollen. Smeer de wraps in met de tzaziki en verdeel de falafel, rode ui, tomaat en zwarte olijven gelijkmatig als een streep in het midden over de wraps. Rol ze stevig op in een papiertje.