Speculaas-banaanpannenkoeken

Ingrediënten

  • 4 bananen (in plakjes)
  • 100 gram g’woon speculaasmolens
  • 2 scharreleieren maat L
  • 250 ml Melkan verse karnemelk
  • 300 gram Bindy zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram Melkan roomboter ongezouten
  • 150 ml BioToday ahornsiroop
  • 1 theelepel Verstegen koek- en speculaaskruiden

Bereiden

  1. Pureer 2 bananen, het speculaas, de eieren en karnemelk met de staafmixer. Giet dit mengsel bij het bakmeel en roer snel tot een glad beslag.
  2. Verhit een beetje boter in een grote koekenpan en giet een soeplepel beslag in de pan. Leg direct een paar plakjes banaan erop. Keer de pannenkoeken om zodra de randen gaar zijn en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg bij iedere nieuwe pannenkoek een beetje boter toe, zodat de pannenkoeken niet aan de pan plakken. Houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit intussen in een andere pan op een lage stand de rest van de boter met de ahornsiroop en speculaaskruiden tot een saus. Leg per bord drie pannenkoeken op een stapeltje en giet de saus erover. Top de pannenkoekjes af met de overgebleven plakjes banaan.