Spaanse pompoensoep

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de pompoenpitten en verdeel de pompoen, ui en knoflook over een bakplaat. Bestrooi met de paprika-, kaneel- en chilipoeder. Besprenkel met een royale eetlepel olie en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en lichtbruin. Doe alles in de blender of pureer met een staafmixer en giet de bouillon erbij. Maal tot een fijne soep.

Bereiden

  1. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de worst op een lage stand knapperig. Schep de chorizo uit de pan.
  2. Snijd de boterhammen in kleine blokjes, bestrooi ze met de speculaaskruiden en hussel alles door elkaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de broodblokjes op een lage stand om en om goudbruin.
  3. Verwarm de pompoensoep nogmaals en breng verder op smaak met zout en peper. Giet de warme soep in diepe borden en bestrooi met de chorizo en croutons.