Oosterse keuken met kip

Ingrediënten:

  • 750 gram zoete aardappels (geschild, in kleine blokjes)
  • 2 zoete aardappels (in dunne plakken geschaafd)
  • 500 gram Gulden Hoeve kipfilet (in blokjes)
  • 400 gram roerbakgroenten Oosterse stijl
  • 1 limoen (in partjes)
  • 1 kleine paksoi (in repen)
  • 3 eetlepels So Thai rode currypasta
  • Ca. 50 ml g’woon frituurolie
  • 2 eetlepels koriander
  • 400 ml Sum&Sam kokosmelk
  • Verstegen zout
  • 4 eetlepels Sum&Sam wokolie

Bereiden:

  1. Verhit de wokolie en roerbak hierin de aardappelblokjes 2-3 minuten mee. Voeg vervolgens de kip toe en bak ook 2-3 minuten mee.
  2. Schep de roerbakgroenten, paksoi en currypasta erdoor en bak nog circa 2 minuten. Giet de kokosmelk erbij en stoof het geheel op een lage stand 7-8 minuten.
  3. Dep de zoete aardappelplakjes met het keukenpapier droog. Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de plakjes zoete aardappel in de olie in 3-4 minuten bruin. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  4. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de chips en partjes limoen.