Oosterse rijstsalade met garnalen en broccoli

Ingrediënten:

  • 200 gram Vis Marine roze garnalen gekookt
  • 250 gram broccoli (in roosjes)
  • 1 eetlepel verse gember (geraspt)
  • 1 limoen (in partjes)
  • 3 bosuitjes (in ringetjes)
  • 150 gram wortel julienne
  • 1 bosje koriander (grof gehakt)
  • 250 gram g’woon zilvervliesrijst (gekookt, afgekoeld)
  • 3 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • 6 eetlepels Sum&Sam gebakken uitjes

Voor de dressing:

  • 2 limoenen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel So Thai vissaus
  • 1 eetlepel Daily sesamolie
  • 2 eetlepels Kikkoman sojasaus

Bereiden:

  1. Meng de gekookte rijst met de garnalen. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broccoli met de gember circa 6 minuten op een hoge stand.
  2. Voeg de wortel en bosui toe en pak 2 minuten mee, houdt een beetje bosui over voor de garnering. Voeg de gebakken groenten toe aan de rijst en meng door elkaar met de koriander.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet over de salade.
  4. Verdeel de rijstsalade over kommen. Bestrooi met de overige bosuitjes en serveer met een partje limoen.