Oosterse ovenschotel

Ingrediënten:

  • 1 zak Conimex kroepoek naturel
  • 1 zakje Conimex boemboe nasi goreng
  • 1 kilogram maaltje blauw kruimige aardappel (geschild)
  • 500 gram Vomar kipdij-shoarma
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, in dunne reepjes)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
  • 300 gram witte kool (fijngesneden)
  • 125 ml Melkan crème fraîche
  • 150 gram Melkan Goudse 48+ geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 50 ml water
  • Verstegen peper en zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels gaar in weinig water (half onder) met een snufje zout.
  2. Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees 2-3 minuten. Voeg de uien, knoflook, peper en gember toe en bak nog circa 2 minuten mee. Schep vervolgens de witte kool erdoor en bak een paar minuten mee tot de kool iets slinkt.
  3. Schenk 50 ml warm water in de pan en voeg de Conimex boemboe nasi goreng toe. Breng alles aan de kook en schep goed om. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Laat 5 minuten afkoelen.
  4. Stamp de aardappels fijn en roer de helft van de kaas en de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de groenten en bestrooi met de rest van de kaas. Verkruimel 50 gram van de kroepoek in kleine stukjes over de laag puree en druk iets aan.
  5. Gaar de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer met de rest van de kroepoek.