Oosterse maiskoekjes met chili-yogurtdip

Ingrediënten:

  • 1 blikje Bonduelle crispy mais (uitgelekt, ca. 300 gram)
  • 25 gram selderij
  • 1 kleine prei (in smalle ringen)
  • 2 scharreleieren maat L
  • 2 eetlepels g’woon patentbloem
  • 1 snufje Verstegen komijnzaad gemalen
  • 1 snufje Verstegen koriander gemalen
  • 1 Knorr groentebouillon tablet
  • 1 theelepel Koningsvogel sambal oelek
  • 4 eetlepels g’woon zonnebloemolie

Voor de chili-yogurtdip:

  • 200 ml Melkan Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel Verstegen chilipoeder
  • 1 eetlepel g’woon zwarte peper gemalen
  • 1 eetlepel g’woon zonnebloemolie

Bereiden:

  1. Meng de ingrediënten voor de chili-yoghurtdip en zet deze apart.
  2. Klop de eieren los met de komijn, koriander en sambal oelek. Voeg de mais toe en plet de korrels iets met de bolle kant van een lepel en zet apart.
  3. Bereid de groentebouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep de bladselderij, prei, bloem en twee eetlepels van de groentebouillon door het eiermengsel en meng tot een dik beslag.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en schep hierin 3 keer een flinke eetlepel beslag met wat tussenruimte. Keer de maiskoekjes om als de bovenkant bijna droog is.
  5. Houd de maiskoekjes warm op een schaal onder aluminiumfolie en serveer met de chili-yoghurtdip.