Oosterse linzenschotel

Ingrediënten:

  • 500 gram Bio+ linzen
  • 4 teentjes knoflook (gehalveerd, gepeld)
  • 30 gram verse gember (geschild)
  • 2 rode pepers (in stukken, zonder zaadjes)
  • 4 scharreleieren maat L
  • 1 theelepel Verstegen kardemompoeder gemalen
  • 1 mespunt Verstegen kruidnagel gemalen
  • 1 theelepel Verstegen komijnzaad gemalen
  • 1 theelepel Verstegen kurkuma gemalen
  • 1 ui (grof gesnipperd)
  • 3 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • 400 gram g’woon gepelde tomaten (met sap)
  • 2 eetlepels koriander (gehakt)
  • Verstegen zout
  1. Kook de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de kardemom met de kruidnagel, komijn en kurkuma.
  2. Pureer in een vijzel of keukenmachine de knoflook, gember, rode peper, ui en een snuf zout tot een pasta. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de pasta circa 2 minuten. Voeg het specerijenmengsel en de tomaten met sap toe en stoof 5 minuten.
  3. Giet de gare linzen af. Schep ze door het tomatenmengsel. Maak 4 kuiltjes in de linzenschotel en breek daarin de eieren. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in circa 6 minuten stollen. Bestrooi met de koriander.