Mango sticky rice

Ingrediënten:

  • 300 gram Saitaku sushirijst
  • 2 mango’s (eetrijp)
  • 400 ml Sum&Sam kokosmelk
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels Van Gilse kristalsuiker
  • 1 theelepel Jozo keukenzout
  • 1 theelepel g’woon zonnebloemolie
  • 75 gram Qualino ongezouten pecannoten (grof gehakt)

Bereiden:

  1. Kook de rijst in 300 ml kokosmelk met 100 ml water, 2 eetlepels suiker en het zout ongeveer 10 minuten, tot het vocht is opgenomen.
  2. Laat nog 15 minuten afgedekt staan. Kook de rest van de kokosmelk met de overige suiker tot de helft in.
  3. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Vet een kommetje of bakje in met de zonnebloemolie en vul met de rijst. Druk de rijst goed aan en keer om op een bord. Herhaal dit op de andere borden.
  4. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de kokossaus over de rijst, leg de mango ernaast en bestrooi met de noten.