Gepocheerde zalm

Ingrediënten:

  • 4 Goede Vangst zalmfilets zonder huid
  • 300 gram broccoli (in roosjes)
  • 1 limoen (sap)
  • 20 gram gember (geschild, geraspt)
  • 250 gram wortel julienne
  • 3 bosuitjes (in dunne ringen)
  • 1 bosje munt (fijngehakt)
  • 250 gram Bio+ biologische witte kool (fijngesneden)
  • 250 gram Bio+ biologische rode kool (fijngesneden)
  • 400 gram Sum&Sam eiermie
  • 4 eetlepels Kikkoman sojasaus
  • 2 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Daily sesamolie
  • 6 eetlepels g’woon pinda’s ongezouten (grof gehakt)
  • Verstegen zout

Bereiden:

  1. Kook de broccoli in circa 4-5 minuten gaar. Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel af met koud water. Meng de mie met de sesamolie en zet apart.
  2. Meng de gekookte broccoli met de rest van de groenten, sojasaus, zonnebloemolie en limoensap.
  3. Breng 250 ml water aan de kook met de gember en een snufje zout en pocheer hierin de zalmfilets 5-8 minuten tegen de kook aan.
  4. Meng de mie met de groenten en verdeel over 4 kommen. Haal de zalm uit het water en leg op de salade. Garneer met de pinda’s en munt.