Chai

Ingrediënten:

  • 500 ml Bio+ amandelmelk
  • 2 zakjes g’woon Engelse melange thee
  • Verstegen kardemompeul (gekneusd)
  • 0.5 Verstegen kaneelstokje
  • 1 Verstegen kruidnagel (gekneusd)
  • 5 theelepel Verstegen gember gemalen
  • 1 Verstegen zwarte peperkorrel (gekneusd)
  • Circa 4 theelepels g’woon heldere bloemenhoning

Bereiden:

1. Knip de twee theezakjes open en maal de inhoud met de specerijen in een vijzel of keukenmachine fijn. Schep het theemengsel in een leeg theezakje of thee-ei. Voeg 500 ml kokend water toe en laat circa 5 minuten trekken.
2. Verwarm ondertussen de amandelmelk in een pannetje en klop de melk met een garde of melkopschuimer luchtig.
3. Schenk de thee in 4 grote glazen en giet de opgeklopte amandelmelk erbij. Roer naar smaak de honing erdoor en bestuif met een snufje kaneel.