Biko met kokos-ijs

Ingrediënten:

  • 175 gram g’woon risottorijst
  • 200 ml water
  • 500 ml Sum&Sam kokosmelk
  • 100 gram Van Gilse basterdsuiker
  • 1 Verstegen vanillestokje (merg eruit)
  • 200 ml g’woon banketbakkers roomijs
  • 2 eetlepels Theunisse geraspte kokos

Bereiden:

  1. Kook de rijst met 200 ml water en 150 ml kokosmelk beetgaar op een lage stand. Roer zo min mogelijk.
  2. Kook intussen 250 ml kokosmelk met het vanillemerg en de basterdsuiker. Roer regelmatig en kook tot een dikke karamel. Houd 150 ml van de karamel apart en meng het overige deel met de gare rijst.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C. Schep de rijst in de ovenschaal en duw aan met een spatel, zodat alles gelijk verdeeld is. Giet de rest van de karamel erover en bak circa 30 minuten in de oven.
  4. Bereid intussen het kokosijs. Laat het roomijs circa 10 minuten iets zachter worden in de koelkast. Schep het ijs in een kom en meng met de rest van de kokosmelk. Schep vervolgens het mengsel in een afsluitbare bak en zet minimaal 20 minuten terug in de diepvries.
  5. Neem de biko uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd in puntjes en schep een bolletje van het kokosijs erbij. Bestrooi met de geraspte kokos en serveer direct.