Stroopwafelmuffins met karamelsaus

Ingrediënten

  • 5 g’woon stroopwafels (grof gehakt)
  • 250 ml Blue Band kookroom
  • 125 gram Van Gilse kristalsuiker
  • 2 Scharreleieren maat L
  • 250 gram Koopmans zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel Dr. Oetker bakpoeder
  • 200 gram Melkan ongezouten roomboter
  • 200 gram Van Gilse poedersuiker
  • 100 gram Lonka fudge caramel
  • 100 ml Melkan verse slagroom

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de room met de suiker en mix de eieren erdoor. Spatel het bakmeel, bakpoeder en de stroopwafelstukjes erdoor.
  2. Vul de muffinvorm tot net onder de rand met het beslag. Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  3. Mix de boter met de poedersuiker en 1 eetlepel water tot een botercrème. Smelt de fudge in de kookroom au bain-marie. Roer tot een karamelsaus en laat afkoelen.
  4. Vul de spuitzak met botercrème en spuit een toef op de muffins. Besprenkel met de karamelsaus.