Erwtensoep basisrecept

Ingrediënten

  • 1 Boer’n Land verse rookworst of Vega rookworst van Valess
  • 400 gram Brandwijk spliterwten
  • 4 Knorr rundvlees bouillon
  • 2 Boer'n Land schouderkarbonades
  • 200 gram Vomar gerookte spekreepjes
  • 2 preien (in ringen)
  • 1 knolselderij (geschild, in blokjes)
  • 2 Vomar kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
  • handje platte peterselie

Bereiden

  1. Breng de spliterwten en bouillontabletten met 2 liter water aan de kook in een grote (soep)pan. Voeg de karbonades en het zuurkoolspek toe en kook zachtjes circa 30 minuten.
  2. Roer de prei, knolselderij en aardappels erdoor en kook zachtjes circa 30 minuten verder. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de rookworst toe.
  3. Schep al het vlees uit de pan. Snijd het in stukjes of plakjes en roer het samen met de peterselie weer door de soep. Verdun de soep als deze te dik is eventueel met een scheutje warm water of bouillon. Serveer het gerecht met roggebrood met mosterd en ontbijt- of katenspek.