Bitterkoekjes-griesmeelpudding met amandel

Ingrediënten

  • 50 gram g’woon bitterkoekjes (grof verkruimeld)
  • 25 gram Nutcase amandelschaafsel
  • 2 scharreleieren maat M (gesplitst)
  • 825 ml Alpro amandeldrink (ongezoet)
  • 75 gram Van Gilse lichte basterdsuiker
  • 100 gram Koopmans tarwegriesmeel
  • Snufje Jozo keukenzout

Bereiden

  1. Rooster het amandelschaafsel licht in een droge, hete koekenpan. Houd apart. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met een snufje zout. Klop de eidooiers los met 1 theelepel water.
  2. Verwarm de amandeldrink met de basterdsuiker tot het kookpunt. Roer met een garde de griesmeel erdoor en laat op de laagste stand minimaal 4 minuten zachtjes koken tot een dikke pap.
  3. Neem de pan van de warmtebron en klop de eidooiers erdoorheen. Schep de bitterkoekjes en de helft van de amandelen erdoor en spatel daarna de eiwitten door de warme pap.
  4. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de pap erin. Strijk de bovenkant glad en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm in een bak met koud water en laat helemaal afkoelen.
  5. Zet de pudding 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi voor het serveren met de overige amandelen.