regenboog sla

Ingrediënten:

1 grote winterpeen

0.5 rodekool

0.5 witte kool

50 gram pompoenpitten

6 gedroogde abrikozen (in kleine stukjes)

1 handje muntblaadje (fijngehakt)

Voor de dressing:

4 eetlepels citroensap

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

1 teentje knoflook (geperst)

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

0.5 theelepel kaneelpoeder

Bereiden:

  1. Rasp de winterpeen, rodekool en witte kool, bij voorkeur in een keukenmachine, en meng door elkaar. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Schenk de dressing over de salade en laat even intrekken. Rooster de pompoenpitten in een droge, hete koekenpan. Bestrooi de salade met de abrikozen, munt en pompoenpitten.