Nasi goreng met garnalen en varkensvlees

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Land speklapjes (in dunne reepjes, ongemarineerd)
  • 250 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 0.5 theelepel korianderpoeder
  • 0.5 theelepel laospoeder
  • 0.5 theelepel komijnpoeder
  • evt. 0.25 theelepel trassi
  • 1 theelepel sambal Oelek

Voorbereiden

Kook de rijst (het liefst een dag) van tevoren en laat uitgespreid afkoelen. Zet daarna afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui en spekreepjes 4 minuten. Voeg de knoflook en alle specerijen toe en fruit nog 1 minuut.
  2. Voeg de sambal en kool toe en roerbak een paar minuten tot de kool iets geslonken is. Voeg de gekookte rijst en ketjap toe en roerbak tot de rijst goed gebakken is.
  3. Voeg in de laatste minuut de garnalen toe. Deze nasi goreng met garnalen is lekker met bosui, een gebakken ei, extra sambal, gebakken uitjes en kroepoek.