Kippenbouten

Ingredienten

  • 4 kippenbouten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (gepeld)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 250 milliliter pinot blanc
  • 100 gram groene olijven (zonder pit)
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  2. Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en bak ze enkele minuten in de olijfolie. Schep de knoflookteentjes uit de pan.
  3. Braad de kip in de olijfolie tot hij goudbruin is en schep hem uit de pan.
  4. Voeg het lichte deel van de bosui toe en bak 1 minuut. Blus af met de wijn.
  5. Leg de kip in het wijnmengsel en stoof met deksel 35 minuten.
  6. Voeg de olijven en het loof van de bosui toe. Maal er eventueel nog wat peper over. Bestrooi het gerecht met blaadjes basilicum.