Ingredienten
- 4 kippenbouten
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook (gepeld)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 250 milliliter pinot blanc
- 100 gram groene olijven (zonder pit)
- 10 blaadjes basilicum
Bereiden
- Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan.
- Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en bak ze enkele minuten in de olijfolie. Schep de knoflookteentjes uit de pan.
- Braad de kip in de olijfolie tot hij goudbruin is en schep hem uit de pan.
- Voeg het lichte deel van de bosui toe en bak 1 minuut. Blus af met de wijn.
- Leg de kip in het wijnmengsel en stoof met deksel 35 minuten.
- Voeg de olijven en het loof van de bosui toe. Maal er eventueel nog wat peper over. Bestrooi het gerecht met blaadjes basilicum.