1. Laat de spliterwten 8 uur weken in water en giet ze af.
2. Breng in een grote pan de spliterwten, water en zout aan de kook. Laat het zachtjes 20 minuten sudderen, regelmatig roeren en de bodem van de pan schrapen.
3. Voeg de aardappel en groenten toe aan de pan en laat de soep nog eens 20 minuten zachtjes sudderen. Roer de soep goed door om deze met de erwten te binden.
4. Bereid de Redefine Bratwurst. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur, voeg de Redefine Bratwursts toe en bak ze 10 minuten tot ze gaar zijn. Draai ze een paar keer tijdens het koken om een mooie karamellisatie te krijgen.
5. Snijd de gebakken Bratwursts in dunne plakjes en voeg ze toe aan de soep. Laat het nog 10-15 minuten zachtjes koken.
6. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Serveer de erwtensoep in grote kommen met roggebrood.
7. Eet smakelijk!