Volkoren penne pasta

Ingrediënten

  • 500 gram Grand'Italia penne volkoren
  • 2 citroenen (rasp en sap)
  • 150 gram Vomar Pecorino Romano kaas (geraspt)
  • 4 eetlepels Verstegen salie
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 400 gram Gulden Hoeve kipfilet (in reepjes)
  • 1 kleine courgette (in reepjes)
  • 100 gram Galbani ricotta Cremosa
  • Verstegen peper en zout

Bereiden

  1. Roer de geraspte Pecorino door de helft het citroensap, zet het overige sap apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de salie met de kipreepjes, houdt een beetje salie apart voor de garnering. Bak de courgette de laatste 2 minuten mee en voeg de citroenrasp, zout en peper toe.
  2. Kook de penne pasta volgens de verpakking beetgaar en giet af. Schep de pasta met de overige citroensap en de Pecorino kaas door de kipreepjes. Serveer op warme borden. Top de pasta af met ca. een eetlepel ricotta.