Quinoa-salade

Ingrediënten

  • 300 gram Bio+ quinoa
  • 1 Maggi groente bouillon tablet
  • 20 gram g’woon pijnboompitten
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 2 avocado's
  • 300 gram Goede Vangst gerookte forelfilets (in stukken)

Voor de dressing

  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 theelepel honing
  • 4 eetlepels g'woon olijfolie extra vierge
  • Verstegen zout en peper

Voorbereiden

Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en breng in een pan met 600 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Kook de quinoa in circa 8 minuten gaar. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt nog 2 minuten stomen. Schep de quinoa in een schaal en laat helemaal afkoelen.

Bereiden

  1. Mix de ingrediënten tot een dressing, en breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de pijnboompitten kort in een droge, hete koekenpan en houd apart. Schep de peterselie, bosui, granaatappelpitjes en dressing door de quinoa en maal er peper over. Verdeel over kommen.
  3. Schep het vruchtvlees uit de avocado's en snijd in blokjes. Verdeel over de quinoa. Voeg tot slot de gerookte forel aan de quinoa-salade toe en bestrooi vlak voor het serveren met de pijnboompitten.