Gevulde blaadjes sla

Ingrediënten

  • 500 gram kipgehakt
  • 2 grote tomaten (in blokjes)
  • 4 takjes basilicum 4 takjes munt
  • 90 gram g'woon chilisaus
  • 3 eetlepel Kikkoman sojasaus
  • 2 cm gember (gepeld, fijngehakt)
  • 2 tenen knoflook (gepeld, fijngehakt)
  • 1 rode peper (in ringetjes)
  • 1 limoen (in partjes)
  • 75 gram wortel julienne
  • 2 stuks Vomar mini Romaine sla
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel

Bereiden

  1. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin zacht het kippengehakt aan. Doe de gember en knoflook bij de kip en bak deze even mee. Voeg de tomaten, munt en basilicum toe en bak dit geheel vervolgens nog 2 minuten. Giet eventueel het overtollige vocht af.
  2. Voeg vervolgens de chilisaus toe samen met de sojasaus en de wortel, verwarm dit nog 30 seconden door.
  3. Haal de bladeren van de krop sla los. Vul de sla bladeren met wat van het kipgehakt mengsel. En garneer met de rode peper en limoen.