Klassieke appelbeignets

Ingrediënten:

  • 125 gram Bindy zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 150 ml Melkan verse halfvolle melk
  • 60 gram suiker
  • 2 theelepels g'woon kaneelpoeder
  • 3 appels
  • g'woon zonnebloemolie (om te frituren)

Bereiden:

  1. Klop het bakmeel, ei en de melk met een garde of mixer tot een glad en luchtig beslag. Laat afgedekt 1 uur rusten.
  2. Meng de suiker met de kaneel. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakjes van circa 0.5 cm dik.
  3. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180ºC. Wentel de appelplakjes door de helft van het suiker-kaneelmengsel en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de appelbeignets in de hete olie in circa 5 minuten knapperig en goudbruin.
  4. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de beignets vervolgens rondom aan beide kanten door de overige kaneelsuiker.