Farfalle pasta met spinaziepesto

Ingrediënten

  • 300 gram Grand'Italia farfalle pasta
  • 400 gram spinazie (panklaar)
  • 3 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 60 ml g’woon olijfolie traditioneel
  • 75 gram Qualino walnoten (grof gehakt)
  • 50 gram Parmigiano Reggiano (in flinters)
  • 125 gram g'woon zongedroogde tomaatjes (grof gehakt)

Bereiden

  1. Kook de farfalle beetgaar. Maal intussen in de keukenmachine 150 gram spinazie, de basilicumblaadjes, knoflook, 50 ml olijfolie, tweederde van de walnoten en tweederde van de Parmezaanse kaas tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en laat de overige spinazie hierin slinken. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Giet de pasta af en meng door de pan met spinazie. Schep de pesto naar smaak erdoor en roer goed door.
  3. Schep de pasta in kommen en bestrooi met de overige walnoten en kaas.