Zuid-Afrikaanse ‘braai’ met gegrilde worst

Ingrediënten

  • 8 Vomar barbecueworsten naar keuze
  • 1 eetlepel g'woon olijfolie traditioneel

Voor de saus:

  • 2 eetlepels g'woon zonnebloemolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 blikje g'woon tomatenpuree (70 gram)
  • 50 ml g'woon wittewijn azijn
  • 1 blik g'woon tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel Lea & Perrins worcestershiresaus
  • 3 theelepels Verstegen cayennepeper
  • 2 eetlepels Van Gilse lichte basterdsuiker
  • 1 theelepel San Marco Franse Mosterd
  • 2 eetlepels g'woon abrikozenjam

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak zachtjes 10-15 minuten.
  2. Laat de saus afkoelen en pureer eventueel met een staafmixer. Smeer de barbecueworsten in met de olijfolie en gril op de barbecue. Serveer met de zoetzure barbecuesaus.