Zoete pizza van de barbecue

Ingrediënten

Toppings:

  • 2 eetlepels g'woon chocoladepasta
  • 50 gram g'woon pistachenoten
  • ca. 10 aardbeien

Voor het pizzadeeg:

  • 250 gram g'woon patentbloem
  • Half zakje Dr. Oetker gist (ca. 3.5 gram)
  • 5 theelepels Van Gilse suiker
  • 150 ml lauw water
  • 5 theelepels Jozo keukenzout
  • 2 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Roer de gist en de suiker door 50 ml van het lauwe water. Roer de bloem en het zout door elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gist mengsel er in en roer door de bloem. Giet daarna de rest van het water en de olijfolie er bij. Kneed het deeg goed met je handen door elkaar tot het niet meer plakt en elastisch begint te worden.
  2. Maak een bal van het deeg en doe deze terug in de kom en dek af met een iets vochtige, schone theedoek en laat 45 min. rijzen op een warme plek in het huis. Als het deeg gerezen is, neem je de bal uit de kom en verdeel je deze in 2 gelijke ballen.
  3. Bebloem een werkoppervlak en rol een bal pizzadeeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig op de barbecue.
  4. Smeer de pizzabodem in met de chocoladepasta. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd in dunne plakken. Verdeel over de pizzabodem. Hak de pistachenoten fijn en verdeel ook over de pizzabodem. Snijd de pizzabodem in 8 punten.