Zoete aardappelspiesen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 24 cherrytomaatjes
  • 400 gram tempeh
  • 1 theelepel sambal Oelek
  • 3 eetlepels ketjap Manis
  • 1 theelepel sesamoli
  • 8 satéprikkers (geweekt in water)

Bereiden

  1. Laat het blok tempeh goed uitlekken. Leg hem op een stuk keukenpapier en druk er met een ander stuk keukenpapier zo veel mogelijk vocht uit. Herhaal dit een paar keer. Snijd de tempeh in vierkante blokken van ca. 2 cm.
  2. Meng in een kommetje de ketjap en de sambal door elkaar en schep de blokken tempeh erdoor. Laat een half uurtje afgesloten in de koelkast marineren.
  3. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove blokken van ca. 2 cm. Meng de zoete aardappelen met de sesamolie en gaar deze op een bakplaat in de oven van 150 graden in 5 à 10 minuten beetgaar.
  4. Prik de stukken tempeh om en om met de tomaatjes en zoete aardappelblokjes aan een satéprikker. Gril ze 5 minuten om en om op de barbecue.