Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten en knoflook op een lage stand in 5-8 minuten bruin en kleverig. Voeg een flinke snuf cayennepeper toe en fruit kort mee. Voeg de tomatenketchup, wittewijnazijn, scherpe fijne mosterd, worcestersaus en bruine basterdsuiker toe. Breng de saus aan de kook tot alle suiker is opgelost en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper of eventueel tabasco. Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast in een schone afgesloten pot.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 150 gram sjalotjes (in halve ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- cayennepeper
- 250 mltomatenketchup
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 2 theelepels worcestershiresaus
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- evt. tabasco (naar smaak)