1 verse ananas (geschild, in plakken van ca. 2 cm )
600 gram Goede Vangst zalmfilet zonder huid
arachideolie
200 gram zachte geitenkaas
Voor de dressing:
50 ml olijfolie extra vergine
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel honing
Benodigdheden:
Aluminiumfolie
Bereiden
Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit even intrekken.
Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas.
Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie. Bestrooi de zalm met zout en peper.
Rooster de watermeloen op de barbecue tot deze net warm is. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.