Varkenshaasspies van de barbecue

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas culinair (in blokjes van ca. 3 cm)
  • 150 gram bacon (gehalveerd, in plakjes)
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 3 uien (in partjes)
  • 1 eetlepel maizena
voor de marinade
  • 125 milliliter wittewijnazijn
  • 350 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 citroen (rasp)
  • 3 laurierblaadjes

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een braadpan. Breng aan de kook en laat 4-5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de marinade afkoelen. Schep de varkens- haasblokjes erdoor en laat 2 uur marineren. Steek de barbecue aan.
  2. Rijg de vleesblokjes afgewisseld met opgerolde plakjes bacon, abrikozen en partjes ui aan de spiesen. Bewaar het marinadevocht.
  3. Rooster de sosaties op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Breng de rest van de marinade aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Leng de maizena aan met 3 eetlepels water. Verwijder de laurierblaadjes en bind het vocht met de maizena. Schenk de saus over de spiesjes.