Surf en turf spiesjes met citroen-yoghurtmayonaise

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet (in 8 stukken)
  • 250 Goede Vangst wokgarnalen knoflook
  • 400 gram Vomar Ierse biefstuk (in 8 stukken)
  • 200 gram Goede Vangst zalmfilet (in 8 stukken)
  • 200 gram kabeljauwfilet (in 8 stukken)

Voor de marinade:

  • 2 teentjes knoflook (geraspt)
  • 20 gram gember (geraspt)
  • 2 eetlepels koriander (fijngesneden)
  • 2 limoenen (sap)
  • 2 eetlepels Sum & Sam vissaus
  • 2 theelepels Verstegen chilivlokken
  • 4 eetlepels g'woon zonnebloemolie
  • Verstegen peper en zout

Voor de citroen-yoghurtmayonaise:

  • 125 ml g'woon mayonaise
  • 125 ml Melkan yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 1 citroen (sap en rasp)

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Meng de ingrediënten voor de marinade. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de blokjes vlees en vis voor ongeveer 10 minuten in de marinade. Schep goed om zodat alle stukken onder de marinade zitten.
  2. Rijg vervolgens op acht spiesjes en gril de spiesen aan alle kanten tot ze goed gaar zijn. Maak als laatste de saus: roer de mayonaise en yoghurt goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer een eetlepel citroensap en ongeveer een theelepel citroenrasp erdoor.
  3. Serveer de spiesjes met de saus en eventueel met wat extra limoen en koriander.