Provençaalse procureurlapjes

Ingrediënten

  • 4 Provençaalse procureurlapjes
  • 1 rode paprika
  • 1/2 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 romatomaten
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 1/2 takje tijm (fijngesneden)
  • 1/2 takje rozemarijn (fijngesneden)
  • 100 ml arachideolie
  • 100 olijfolie
  • 50 ml aceto balsamicoazijn (naar smaak)
  • Peper
  • Zout

Bereiden

  1. Snijd de paprika, aubergine, courgette, rode ui en tomaten in mooie gelijke blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een bakpan en doe de arachideolie voor de helft in de pan.
  2. Zet eerst de paprika en rode ui kort aan, 1-2 minuten, voeg dan de courgette toe en iets later de aubergine. Voeg daarna de knoflook, rozemarijn en tijm toe. Als de groenten in de pan te droog worden, voeg dan extra olie toe. Bak de groenten totdat ze beetgaar zijn. Voeg als laatste de tomaat toe en maak af met peper en zout.
  3. Roer daarna de olijfolie en balsamicoazijn erdoor. Zet in de koelkast, zodat de smaken lekker doortrekken.
  4. Gril de Provençaalse procureurlapjes ca. 3 tot 5 minuten per kant op de barbecue. Serveer de salade erbij.