Paprikaburger met tomaat en bonen

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's (in kleine blokjes)
  • 1 eetlepel Verstegen tijm
  • Ca. 3 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 100 gram g’woon gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
  • 125 gram culinaire pittenmix
  • 150 gram g'woon witte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 3 eetlepels g'woon paneermeel naturel
  • 4 meergranenbollen (opengesneden)
  • handje basilicum (om te garneren)
  • 12 zongedroogde tomaatjes (in reepjes, om te garneren)
  • 4 eetlepels Melkan yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 1 teen knoflook (fijn geperst)
  • 1 theelepel Verstegen paprikapoeder
  • Verstegen zout en peper

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de paprika over de bakplaat en bestrooi met de tijm. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en rooster 12-14 minuten in de oven. Schep de tomatenstukjes erdoor en laat afkoelen.
  2. Maal in de keukenmachine de pittenmix met daarna de witte bonen erbij fijn. Meng dit door het paprikamengsel en breng op smaak met zout en peper. Vorm er 4 burgers van en rol deze door het paneermeel. Bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk ook de broodhelften met de rest van de olijfolie.
  3. Rooster de groenteburgers 3-4 minuten per kant op de hete barbecue of gebruik een hete grillpan. Leg de broodhelften erbij en rooster deze ook.
  4. Meng intussen de Griekse yoghurt, knofl ook en paprikapoeder.
  5. Serveer de burgers op de broodjes en garneer met de basilicum en tomaatjes.