Geroosterde zalm

Ingredienten:

  • 4 Goede Vangst zalmfilets op huid
  • Verstegen zout en peper

Voor de saus:

  • 100 gram Melkan zure room
  • 50 gram g’woon mayonaise
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 eetlepel g’woon kappertjes
  • 2 kleine g’woon zoetzure augurken (fijngehakt)
  • 5 bosje dille (fijngehakt)
  • 5 citroen (rasp en sap)

Bereiden:

  1. Steek de barbecue aan. Spoel de zalm onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Laat staan tot later gebruik.
  1. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de zalm op de huid op de barbecue in 5-7 minuten gaar. Zet eventueel het deksel van de barbecue erop om uitdrogen te voorkomen.
  1. Serveer de zalm met de remouladesaus. Lekker met friet en een groene salade.