Ingredienten:
- 4 Goede Vangst zalmfilets op huid
- Verstegen zout en peper
Voor de saus:
- 100 gram Melkan zure room
- 50 gram g’woon mayonaise
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 eetlepel g’woon kappertjes
- 2 kleine g’woon zoetzure augurken (fijngehakt)
- 5 bosje dille (fijngehakt)
- 5 citroen (rasp en sap)
Bereiden:
- Steek de barbecue aan. Spoel de zalm onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Laat staan tot later gebruik.
- Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de zalm op de huid op de barbecue in 5-7 minuten gaar. Zet eventueel het deksel van de barbecue erop om uitdrogen te voorkomen.
- Serveer de zalm met de remouladesaus. Lekker met friet en een groene salade.