Geroosterde kipspies

Ingrediënten

  • 2 limoenen (schoongeboend)
  • 4 eetlepels olijfolie Traditioneel
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1 verse gember (fijngehakt, ca. 3 cm)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels verse koriander (fijngehakt)
  • 600 gram scharrelkipfilet (in grove blokjes)
  • Barbecuesaus
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Spiesen

Bereiden

  1. Rasp 1 theelepel van de limoenschil en pers de vruchten uit.
  2. Meng limoenrasp en -sap met de olijfolie, bruine basterdsuiker, fijngehakte gemberwortel, grove mosterd, verse koriander, zout en peper.
  3. Schep de kipfilet erdoor en marineer circa 5 minuten. Leg houten spiesen eerst in water om verbranden te voorkomen. Rijg de kip aan spiesen en rooster 2-3 minuten in het midden van een hete barbecue.
  4. Keer de spiesen regelmatig om en gril ze nog 20 minuten aan de zijkant op de
    barbecue. Serveer met de barbecuesaus.