Snijd de kipfilet in blokjes en rijg aan acht spiesen.
Pers de citroen uit en snijd of rasp de citroenschil heel fijn. Voeg de rasp toe aan het sap. Verwarm het citroensap licht en voeg honing toe en roer door elkaar. Haal van het vuur en voeg de tijm, knoflook en de olie toe. Laat afkoelen in de koelkast en marineer de kipspiesen in deze marinade. Leg ze 10 minuten in de marinade (niet langer, want dan start de garing door het zuur van de citroen).
Dep de spiezen enigszins droog voordat je ze op de barbecue plaatst. Gril de spiesen in ca. 10 minuten gaar. Voeg voor het serveren wat peper en zout toe.
Maak ondertussen de salade. Schil de bleekselderij, appel en aardappelen en snijd in gelijke blokken van 1 x 1 cm. Kook ze vervolgens in een pan met kokend water ca. 5 – 10 minuten beetgaar. Spoel met koud water af. Voeg de augurkblokjes toe en meng met de mayonaise, crème fraîche, peper en zout en gesneden bieslook. Serveer de spiesen bij de salade.