Gegrilde kebabspiesen

Ingrediënten

  • 2 pakken runder kebabspiezen
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 5 takjes verse koriander (fijngehakt)
  • 5 takjes verse munt (fijngehakt)
  • 250 gram Bio+ couscous
  • 1 pak Salakis Classic Greek fetakaas (in blokjes)
  • 2 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 limoen (in partjes)

Voor de yoghurtsaus:

  • 8 eetlepels Melkan yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse munt (fijngehakt)
  • Halve komkommer (fijngesneden of geraspt)

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olijfolie, en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper 2-3 minuten. Schep de couscous en de koriander en munt erdoor samen met de fetablokjes.
  2. Maak vervolgens de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen in een kom samen met het sap van de citroen en de fijngesneden komkommer en munt.
  3. Grill de kebabspiesen op de barbecue aan beide zijden 8-10 minuten. Serveer de kebab op de couscous en garneer met partjes limoen en de yoghurtsaus.