Ingrediënten
- 4 Duitse barbecueworsten
- 250 gram kruidenzuurkool
- 1/2 rode paprika
- 1 stengel bosui
- 2 sinaasappels (geperst)
- 100 ml olijfolie
- 10 stengels verse bieslook (fijngesneden)
- Peper
- Zout
Bereiden
- Spoel de zuurkool in een zeef met water, zodat het ergste zuur eraf is, en laat uitlekken.
- Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen.
- Meng de sinaasappelsap met olijfolie en voeg de bieslook, gesneden paprika en bosui toe.
- Meng dit geheel goed door met de uitgelekte zuurkool en maak af met peper en zout. Laat minimaal een uur in de koeling de smaken goed doortrekken.
- Gril de barbecueworsten op een niet al te hete barbecue tot de worsten warm van binnen zijn en serveer met de gemarineerde zuurkool.