Biefstuk met chimichurri groot

Ingrediënten

  • 4 Vomar biologische Ierse biefstukken (op kamertemperatuur)
  • 4 zoete aardappelen
  • 4 maïskolven
  • 1 eetlepel g'woon olijfolie traditioneel
  • 25 gram Melkan roomboter ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 125 gram Melkan crème fraîche
  • Verstegen zout en peper

Voor de chimichurri-saus:

  • 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd)
  • 15 gram verse koriander
  • 15 gram verse peterselie
  • 3 takjes munt
  • Halve teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel Verstegen gedroogde oregano
  • 8 eetlepels g'woon olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel g'woon rode wijnazijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en steek de barbecue aan. Wikkel de zoete aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue. Pof ze in circa 45 minuten gaar. Kook de maïskolven 5 minuten in kokend water.
  2. Maak daarna chimichurri-saus: snij het vruchtvlees van de rode peper fijn. Snij de blaadjes van de koriander, peterselie en munt zo fi jn mogelijk. Doe alles in een kom en voeg de knofl ook, oregano, olijfolie extra vierge en azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Dep de biefstukken van Iers rundvlees droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de biefstukken naar wens op de barbecue. Laat ze 5 minuten rusten op een bord en dek ze af met aluminiumfolie of een deksel. Grill ondertussen de maiskolven op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben.
  4. Serveer de Ierse biefstukken met de chimichurri-saus, de zoete aardappel en de maïskolven. Bestrijk de maïskolven met een beetje boter en serveer de zoete aardappel opengesneden met een toef crème fraîche.