Gegrilde biefstuk in smokey rub met fruitsaus

Ingrediënten:

Voor de marinade:

  • 4x Weide Velden Ierse biefstuk
  • 0.5 theelepel Verstegen peper
  • 1 eetlepel Verstegen paprikapoeder mild
  • 1 eetlepel Verstegen knoflookpoeder
  • 1 theelepel Verstegen chilipoeder
  • 0.5 theelepel Verstegen komijnpoeder
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel cacaopoeder

Voor de saus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 400 gram necatarines (geschild, in stukjes)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 250 milliliter tomatenketchup
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 2 theelepels hete pepersaus
  • 1 eetlepel mosterd

Bereiden:

1. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Meng alle ingrediënten voor de rub
en wrijf het vlees ermee in.

2. Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en chilipoeder. Voeg de
nectarine, basterdsuiker en azijn toe en kook zachtjes circa 3 minuten. Roer de
overige ingrediënten erdoor en kook zachtjes nog 2 minuten. Laat de saus afkoelen
zodat deze dikker wordt. Pureer de saus met een staafmixer.

3. Rooster de biefstukken op de barbecue 2-3 minuten per kant. Laat voor
het serveren 4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer het vlees
met de saus.